archief o nieuwsbericht
 Achtste nationale titel Dennis van der Geest

AMSTERDAM - Dennis van der Geest heeft zaterdag in Amsterdam zijn achtste opeenvolgende nationale judotitel behaald. De 27-jarige judoka uit Haarlem was superieur in de klasse boven 100 kilogram. Met de achtste titel komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Anton Geesink en Hein Essink die in hun tijd ook acht keer nationaal kampioen werden.

Mark Huizinga werd voor de zevende keer kampioen in de klasse tot 90 kilo. De Vlaardinger heroverde zijn titel door in de finale Thierry Mastenbroek te verslaan. Vorig jaar liet de olympisch kampioen zich in de eindstrijd verrassen door Jason Jones. De titelverdediger werd zaterdag door Mastenbroek in de halve finales onderuitgehaald en moest genoegen nemen met brons.

In de klasse tot 100 kilo prolongeerde Elco van der Geest zijn titel. Hij wierp junior Mike Nieuwenhuis in de finale op zijn rug. Nieuwenhuis, tweede op het WK voor junioren, drong op zijn eerste NK voor senioren door tot de finale. In de eindstrijd was hij gewaagd aan Europees kampioen Elco van der Geest.

In de lichtere klassen prolongeerden Ruben Houkes (-60 kg), Bryan van Dijk (-66 kg) en Guillaume Elmont (-81 kg) hun nationale titels. Dennis Meijer van Kenamju werd in de klasse tot 73 kg voor de eerste keer kampioen. De luitenant ter zee verraste titelverdediger Mark van der Ham in de finale.

Alle uitslagen:

-60 kg
1.Ruben Houkes
2.Jeroen Mooren
3.Marlon Boons
3.Sjoerd Diemel

-66 kg
1.Bryan van Dijk
2.Grietzen Bouma
3.Aziz Mesaoudi
3.Vincent Krijgsman

-73 kg
1.Dennis Meijer
2.Mark van de Ham
3.Henri Schoeman
3.Martin Overbosch

-81 kg
1.Guilaume Elmont
2.Rob van Laarhoven
3.Basjan Berkhout
3.Patrick van Loon

-90 kg
1.Mark Huizinga
2.Thierry Mastenbroek
3.Jason Jones
3.Diederik Kunst

-100 kg
1.Elco van der Geest
2.Mike Nieuwenhuis
3.Danny Meeuwsen
3.Alexander Liethof

+100 kg
1.Dennis van der Geest
2.Sidney Carty
3.Grim Vuijsters
3.Jasper Liethof

Bron: De Telegraaf

Reacties..

geplaatst door OwXGutzChW 2/13/2012
Bret, NICE 37!!! .. and a great story about takin' a trip with your Dad in an utetsend (by you), unknown, mystery hotrod. Real adventures don't get any better did you feel that sudden shudder in the rear-end? . What is THAT lying in the road behind us? You'll BOTH be re-living that trot for months. Yes it's true . The Funs in the Run . Safe travels, Fred
 

geplaatst door aIvYklHXm 2/15/2012
SoRo2x , [url=http://dvhisnfuqmps.com/]dvhisnfuqmps[/url], [link=http://niajwwvucbqc.com/]niajwwvucbqc[/link], http://gfedyjueveba.com/
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links