archief o nieuwsbericht
 Bondsraad judo wil niet extra investeren

NIEUWEGEIN - De bondsraad van de Judo Bond Nederland (JBN) gaat niet akkoord met een eenmalige contributieverhoging om de topsport meer armslag te geven met het oog op de Olympische Spelen van Athene 2004. De bondsraad wees zaterdag in Nieuwegein het voorstel van het bestuur af.

Het bestuur wilde een eenmalige verhoging van 2,5 of 5 euro om het wensenlijstje van de topsport volledig te kunnen vervullen. Bondscoach van de vrouwenploeg Marjolein van Unen hield een ondersteunend pleidooi. Judoka's Mark Huizinga, Claudia Zwiers, Edith Bosch en Deborah Gravenstijn lobbyden in de zaal. Het haalde niets uit. Een ruime meerderheid van de raad bleef tegen de verplichte contributieverhoging.

De afwijzing was voor de judoka's het sein een ludieke actie op touw te zetten. De leden van de bondsraad kregen een mandje voorgeschoteld waarin zij een vrijwillige bijdrage konden deponeren. De opbrengst was 215 euro.

De bond wijzigt de opzet van de nationale kampioenschappen. De deelnemers worden voortaan aangewezen via een rankingsysteem. Punten daarvoor kunnen ze verdienen op drie open toernooien. Het eerste van de drie staat in mei 2003 op het programma.

Bron: De Telegraaf.

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links