archief o nieuwsbericht
 Claudia Zwiers pakt achtste Nederlandse titel

AMSTERDAM - Judoka Claudia Zwiers is vandaag in Amsterdam voor de achtste keer Nederlands kampioene geworden. Op haar 29e verjaardag toonde de Haarlemse zich de sterkste in de klasse tot 78 kilogram. In de finale werd de pas 16 jarige Denise Jongekrijg na 42 seconden gevloerd met een wazari, waarna de wedstrijd werd afgemaakt met een houdgreep.

Veronique Akkermans en Jessica Gal zijn recordhoudster met tien Nederlandse titels. Zwiers is van plan hen te achterhalen. Ze wil nog zeker doorgaan tot de Olympische Spelen van 2004.

In de categorie tot 70 kilo was de spannendste partij van de dag te zien tussen Edith Bosch en Nicky Boontje. Bosch versloeg haar rivale pas in de verlenging met een yuko. De grootste verrassing deed zich voor in de klasse tot 57 kilo. Silvia Winters (21) werd voor het eerst in haar loopbaan kampioen, bij afwezigheid van de aan de schouder geblesseerde Deborah Gravenstijn. De winst van Winters was opmerkelijk, omdat ze de afgelopen twee jaar geen partij judode. In de finale klopte ze Mirjam Polak.

De overige titels gingen naar Nynke Klopstra (-48 kg), Dani Libosan (-52 kg), Danielle Vriezema (-63 kg) en Francoise Harteveld (+78 kg).

bron: www.sport.nl

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links