archief o nieuwsbericht
 Zilver Van der Geest en Harteveld bij Masters

BOEKAREST - Elco van der Geest en Françoise Harteveld hebben bij de Judo World Masters in Boekarest de zilveren medaille gewonnen. Behalve het eremetaal verdienden ze bij het nieuwe eindejaarstoernooi een smak geld. Judo levert doorgaans weinig op, maar de Masters zijn gedoteerd met liefst 500.000 euro.

Voor het evenement zijn de beste judoka's van het afgelopen seizoen in elke klasse uitgenodigd. Europees kampioen Van der Geest verloor in de finale van de categorie tot 100 kilogram van de Canadees Nicolas Gill, de nummer twee van de Olympische Spelen in 2000. In de voorronde was Van der Geest wel sterker dan de Hongaar Antal Kovacs, de olympisch kampioen van 1992.

Françoise Harteveld klopte boven 78 kg eerst Anne-Sophie Mondière uit Frankrijk op yuko. In de finale verloor ze op straffen van de Duitse Sandra Köppen.

Claudia Zwiers pakte tot 78 kilogram het brons. Ze verloor met yuko van de Roemeense Simona Richter, maar revancheerde zich met ippon tegen de Italiaanse Lucia Morico. Dennis van der Geest (+ 100 kg) verloor in de voorronde van de Pool Janusz Wojnarowicz.

Bron: De Telegraaf

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links