archief o nieuwsbericht
 Goud voor Mark Huizinga in Tallin

TALLINN - Mark Huizinga heeft op het internationale judotoernooi (A-categorie) van Tallinn goud gewonnen in de klasse tot 90 kilogram. Dennis Meijer veroverde brons in de categorie tot 73 kg.

In de finale versloeg Huizinga met ippon de Wit-Rus Koekarenka, tegen wie hij nooit eerder uitkwam. "Een rare tegenstander voor Mark", zei bondscoach Cor van der Geest. "De Wit-Rus kwam zelfs even in betere positie, maar vervolgens pakte Mark op prachtige wijze een vol punt."

De olympisch kampioen van Sydney bewees daarmee helemaal terug te zijn. Na een afwezigheid van vijf maanden wegens een vingerblessure won hij vorige week in Rome op een zeer sterk bezet evenement al brons. Nu dit. "Heel goed", zei Van der Geest. "En dan heb ik nog niet eens het gevoel dat hij in vorm is. Het kan nog veel beter."

Na zijn succes in Rome had Huizinga zelf al aangegeven vooral nog ritme nodig te hebben. Vandaar ook dat hij een week later in Tallinn alweer in actie kwam. De tijd dringt. In mei is reeds het EK (Düsseldorf), in september volgt in Osaka het WK.

Van der Geests eigen pupil Meijer - Huizinga wordt begeleid door de andere bondscoach, Chris de Korte - deed het eveneens goed. De Nederlands kampioen in de klasse tot 73 kg versloeg in de strijd om het brons de Armeniër Galstian met yuko. Een aardige opsteker voor de Haarlemmer. Begin dit jaar raakte hij ernstig geblesseerd aan de nek bij een trainingskamp in Parijs, nadat hij hard op zijn hoofd was gevallen.

"Deze goede resultaten geven ons weer de nodige lucht", sprak Van der Geest. Woensdag maken de bondscoaches de selectie voor het naderende EK in Düsseldorf bekend. "Ik wil nergens op vooruitlopen, maar twee plus twee is vier", zei Van der Geest, daarmee een voorschot nemend op een ticket voor de medaillewinnaars.

bron: de telegraaf

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links