archief o nieuwsbericht
 Verslag Paastoernooi Troyes (FRA)

Op vrijdag 18 april om 9.15 uur vertrokken 22 judoka,s en 8 begeleiders van onze Judovereniging met de bus richting Troyes in Frankrijk. In samen werking met Sportschool Randers de Geus uit Langedijk was dit de 6e keer dat deze uitwisseling met de Pasen werdt gehouden. Troyes ligt in midden Frankrijk 125 kilometer ten zuid-oosten van Parijs op ongeveer 650 kilometer van Uitgeest. Na het vertrek en kennismakening met de judoka,s uit Alkmaar en omgeving zat de stemming er goed in en verliep de reis zeer voorspoedig.

Bij aankomst om 19.00 bleek de volg caravaan van 5 personenautos reeds gearriveerd. Wij werden door de Franse ontvangstcommissie verwelkomt met champagne en Franse versnaperingen. De judoka,s werden bij pleegouders ingedeeld en de begeleiders gingen naar hun hotel. Voor de judoka's werd de zaterdag ingeruimd om samen met het pleeggezin leuke dingen te doen. Pretparken, muziekconcour,wandelingen en bezoek aan toeristische attracties waren dingen die veel werden gedaan.

De begeleiders bezochten het oude middeleeuwse stadje Troyes. In de middag brachten zij een bezoek in de grootste wijnkelder van Frankrijk. De champagnekelder van de Firma Mercier in Epernay bestaat uit een gangenstelsel van 18 kilometer en 30 meter onder de grond. Het bezoek hieraan was zeer indrukwekkend en heeft een andere kijk gegeven op het product champagne.

Zondag was het tijd voor het judotoernooi. Om 9.30 uur zouden we beginnen maar zoals alles in Frankrijk liep dat een beetje anders dan de bedoeling was. Nadat de Franse Judoregels aan ons waren uitgelegd konden we beginnen.

Franse Judoregelement
1. tot 8 jaar 2 keer Ippon scoren voor winst
2. groeten, vastpakken en bij Hajime beginnen
3. 2 keer bij de EHBO, gediskwalificeerd

Op een zeer vriendschappelijke en ontspannen wijze werden de judowedstrijden afgewerkt. Aan het eind van de middag was de prijsuitreiking met het volgende resultaat.

1e prijs: Fleur Schermer, Danny Thijsing, Rick Boogaard, Freek Schermer en Liliane van Vliet
2e prijs: Rick Wesker, Alexandra Wesker, Nick Thijsing en Ferry Lange
3e prijs: Daan Schermer, Florian Stefhaan, Robin van Zijl, Maartje Schermer, Liselot Ensel, Roy Pel, Wouter Mijnsbergen, Mike Thijsing, Patrick Lange en Fabienne Mijnsbergen

Het avondprogramma bestond uit een Franse barbeque en een feestavond tot in de kleine uurtjes.

De volgende morgen vroeg op voor de terugreis en afscheid nemen van onze Franse judovrienden. Na een reis van ongeveer 8 uur werden we weer opgehaald door onze familieleden bij Motel Akersloot. Iedereen heeft een zeer gezellig en leuk Judoweekend gehad en als de Fransen volgend jaar hier komen zullen we er voor zorgen dat het ook voor hun een onvergetelijk weekend wordt.

Ik hoop dat er in 2005 weer heel veel judoka's mee naar Frankrijk zullen gaan want het was de moeite waard...

Klik hier voor alle foto's van Troyes 2003

Reacties..

geplaatst door KDcQkMsTWuCFYhdXbf 5/23/2011
Thanks for the insight. It bnrigs light into the dark!
 

geplaatst door tyUjRcwLEWquczmnQ 5/24/2011
L0byTA , [url=http://bdnrvzoeunap.com/]bdnrvzoeunap[/url], [link=http://hopeawhmllfx.com/]hopeawhmllfx[/link], http://wsejdbnjefdj.com/
 

geplaatst door uqiylnrjWhluJKtyv 5/31/2011
XQPcU1 , [url=http://pwzrkdogqaos.com/]pwzrkdogqaos[/url], [link=http://sezconrmrhld.com/]sezconrmrhld[/link], http://mjylyvksgmpl.com/
 

geplaatst door gYRkZAoQFtJuzzAHFq 2/13/2012
Helemaal gweildeg! Hartstikke bedankt voor deze mooie herinnering aan een super dag!Tot volgend jaar.
 

geplaatst door dgxDCcgrMxPRHzXo 2/14/2012
uOPkt4 , [url=http://pzojxlonltyk.com/]pzojxlonltyk[/url], [link=http://nwuujpuptina.com/]nwuujpuptina[/link], http://gvjapngxeeid.com/
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links