archief o nieuwsbericht
 Mark Huizinga gaat voorzichtig vooruit

RIJSWIJK - Er bestaat nog steeds een gerede kans dat Mark Huizinga half september deelneemt aan de WK judo in Japan. De olympisch kampioen is herstellende van een zware knieblessure. "Het gaat iedere dag een stapje vooruit."

De winnaar van brons op het EK van mei in Düsseldorf neemt het komend weekeinde deel aan een zware trainingsstage in Hoogvliet. "Dat is een flinke test. Gaat het allemaal goed, dan sta ik er een stuk beter voor. Het is even afwachten. Wel ben ik voorzichtig positief."

Huizinga scheurde kort na de Europese titelstrijd een knieband. Ook daarvoor verliep het seizoen al verre van voorspoedig. Een vingerblessure, ook nog niet 100 procent hersteld, hield hem lange tijd van de mat. Vervolgens won hij wel een A-toernooi in Talinn en behaalde hij brons op een sterk bezet evenement in Rome.

Fysiek en conditioneel zegt Huizinga (-90 kg) inmiddels voldoende op peil te zijn om mee te gaan naar Japan. "Alleen qua judo ben ik nog niet waar ik wil zijn. Nog steeds ben ik een beetje voorzichtig met m'n been, omdat ik niet precies weet wat er gebeurt als ik echt helemaal voluit ga. Soms voel ik nog wat. Die laatste twijfel moet nog helemaal verdwijnen."

Eind augustus reist de Nederlandse selectie naar Japan. De groep van de bondscoaches Van der Geest/De Korte (mannen) en Van Unen (vrouwen) is gelijk aan die eerder dit jaar op het EK. In Duitsland werden destijds drie medailles gewonnen, een enigszins tegenvallende score. Naast Huizinga waren Eelco en Dennis van der Geest (zilver) succesvol. In Osaka zijn ook de olympische nominaties (plaats bij de eerste vijf) te verdienen.

Bron: www.nu.nl

Reacties..

geplaatst door CspLiDfIQu 8/13/2012
29 februari 2012Hey rborebt,ik ben ook van plan om 4 maanden naar australie te gaan, en als er nog geld over is langer.Ik vertrek in oktober wss.Wanneer wilde jij vertrekken? En had je al ideeen wat je precies wil zien/ doen?Zal trouwens wat over mezelf vertrellen: ben 20 jaar en in juli ben ik klaar met mijn bachelor psychologie. Ik wil er ff tussenuit voordat ik aan mijn master begin.groetjes,charlotte
 

geplaatst door eCuHKVdvFlAR 8/14/2012
WvI4Gb , [url=http://vcsxjhtxjxbk.com/]vcsxjhtxjxbk[/url], [link=http://zqdtgitxjpcj.com/]zqdtgitxjpcj[/link], http://hxyanqtokusp.com/
 

geplaatst door NrbeuFBrDULFIGTIj 8/15/2012
JZ0rIt , [url=http://ossajhkjbszn.com/]ossajhkjbszn[/url], [link=http://daqmhejdcixm.com/]daqmhejdcixm[/link], http://kpcrhzxpqhjt.com/
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links