archief o nieuwsbericht
 Volgende editie WK judo in Cairo

OSAKA - Over twee jaar vinden de wereldkampioenschappen judo plaats in Afrika. De overkoepelende federatie IJF wees op het congres in Osaka Cairo aan als de volgende plaats van handeling. In Japan beginnen donderdag de WK's in de uiteenlopende klassen.

Ook voor 2007 is al een stad gevonden voor het mondiale gebeuren. Dat is Rio de Janeiro. De Braziliaanse stad werd mede uitverkoren, omdat die gemeente aanbood een groot deel van de onkosten van de deelnemende landen te betalen.

Eerder al werd bekend waar de komende jaren de EK's worden gehouden. Volgend jaar is dat in Finland, het jaar erop (2005) in Nederland. Rotterdam is de stad die het toernooi gaat organiseren. Aanvankelijk alleen voor de mannen, vorig week werd bekend dat ook de Europese titelstrijd voor vrouwen in het Topsportcentrum naast de Kuip worden afgewerkt.

De Nederlandse selectie is al sinds eind augustus in Japan, in voorbereiding op de wereldtitelstrijd van nu. Daar bleek dat met name Mark Huizinga goed is hersteld van een blessure aan de knie, die hij enkele maanden geleden opliep. Met de gebroeders Van der Geest, Edith Bosch en Deborah Gravensteijn geldt hij in Osaka als potentieel medaille-kandidaat.

In Osaka staat voor de Nederlanders meer op het spel dan een topdrie klassering alleen. Een plaats bij de eerste vijf levert een nominatie op voor de Olympische Spelen van Athene, volgend jaar. In Sydney 2000 was er eenmaal goud voor Nederland. Dat werd behaald door Huizinga, die zich daarmee schaarde in het historische rijtje Anton Geesink en Wim Ruska.

Bron: De Telegraaf

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links