archief o nieuwsbericht
 Huizinga wereldkampioen bij militairen

CATANIA - Mark Huizinga is maandag in het Italiaanse Catania voor de zesde keer in zijn loopbaan wereldkampioen judo voor militairen geworden. De eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht versloeg in de finale de Zuid-Koreaan Ha-Choi Seong met een vol punt.

Seong hield Huizinga, in 2000 winnaar van olympisch goud in de klasse tot 90 kilogram, vorig jaar nog verrassend van de titel af. De titelstrijd is onderdeel van de Militaire Wereld Spelen, die op het eiland Sicilië worden gehouden.

Huizinga, dit jaar lange tijd geteisterd door een knieblessure, bereikte haast moeiteloos de finale door elk van zijn vier opponenten binnen een minuut op een vol punt te zetten. De finale kostte meer tijd, ongeveer viereneenhalve minuut. Met een ippon besliste Huzinga het duel. Zijn zesde wereldtitel betekende een unicum in de Nederlandse militaire sportgeschiedenis.

Bron: www.nu.nl

Reacties..

geplaatst door 5Q8efDzrJFl3 3/10/2014
Complimenten voor de site Erik Jan! Handig gedaan met WordPress. Ben er fan van.Tip: Als aiternatlef voor de mailinglist kun je ook op de hoogte blijven door middel van een RSS feed. Voeg de volgende link toe aan je RSS Reader (b.v. Google Reader) en blijf zo automatisch op de hoogte: Hou het park groen!Marco
 

geplaatst door PEURlvE9TUN 3/11/2014
Its like you read my mind! You seem to know so much about this,like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the mesgsae homea bit, but other than that, this is excellent blog.An excellent read. I will certainly be back. http://xfnsba.com [url=http://pvdgawhn.com]pvdgawhn[/url] [link=http://buyviilcd.com]buyviilcd[/link]
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links