archief o nieuwsbericht
 Team Essink stunt in Frankrijk

Sartrouville/Parijs,- Sportschool Essink heeft afgelopen weekeinde deelgenomen aan een internationaal sterk bezet teamtoernooi in de Parijse voorstad Sartrouville; de club van meervoudig Frans kampioen Michel Nowak (brons Olympische Spelen van Los Angeles).

Het aspirantenteam (1988/1989) van Essink bestond uit:
-55: Mathijs Corver (Nuenen) en Lars Caspers (Eindhoven)
-60: Eddie de Bruin (Helmond) en Joep Kuijpers (Eindhoven)
-66: Nick Zwartjens (Eindhoven)
-73: Dennis Huiskamp (Heerde)
+73: Michael Kuiper (Riel) en Manuel Broeks (Eindhoven)

Al meteen bij het begin van het toernooi, er werd gestreden door senioren- en aspirantenteams, bleek dat het niet zomaar ?n toernooitje was. Vrijwel de volledige Franse judotop was present met teams van o.a. Racing Club de France, U.S. Orleans, Paris Judo, Levallois en Chilly Mazarin. Daarnaast waren er o.a. ook sterke teams uit ItaliŽ, Zwitserland, TsjechiŽ (Nationale selectie), Duitsland, SloveniŽ (Nationale selectie) en Luxemburg. Bij de heren senioren waren 32 (!) deelnemende teams en bij de aspiranten waren er 15 teams.

Al direct vanaf het begin had het Eindhovense team o.l.v. Peter Wetzer een gevoel van ?ons kan niets gebeuren?. Dit zijn dan ook van die zeldzame dagen dat ook werkelijk alles lijkt te lukken. Er was niet ťťn team dat zo vťťl ippons (vol punt) scoorde als Essink. Bijna alle wedstrijden werden gewonnen met worpen; de een nog mooier dan de ander.

Drie judoka?s bleven zelfs het hele toernooi ongeslagen. Nick Zwartjens won zeven partijen voortijdig met ippon en ook Dennis Huiskamp en Michael Kuiper bleven ongeslagen.

In totaal werd er in de druk bezochte sporthal van Sartrouville ruim 13 uur gejudood. Het publiek, dat fel meeleefde, verveelde zich geen minuut.

Essink kwam ongeschonden uit de poulestrijd en won achtereenvolgens van:

C.O. Sartrouville 2: 5-0
Selectie Rhone: 4-1
Selectie L?Oise: 3-2
J.C. Bezons: 5-0

In de kwartfinale moest het vijftal aantreden tegen de plaatselijke favoriet Sartrouville 1. Ondanks de felle aanmoedigingen door het publiek moesten de gastgevers met 1-4 de winst aan de Eindhovenaren laten. In de halve finale moest Sportschool Essink opnieuw aantreden tegen het regionale team van Rhone dat verrassend het sterke Duitse team uit Erfurt uitgeschakeld had. Deze keer werd het 3-2 in het voordeel van Essink door winstpartijen van Zwartjens, Huiskamp en Kuiper.

In de finale stond de ?zwaarste? tegenstander te wachten. Het Nationale team van SloveniŽ had, net als de Eindhovenaren, alles overtuigend gewonnen en kwam ook ongeslagen in de finale. De moraal van het Eindhovense team was echter zo hoog dat ze vooraf al durfden te voorspellen dat ze ook deze wedstrijd zouden winnen. ?Ik heb nog nooit zo graag willen winnen? zei Nick Zwartjens treffend. Het ging in Sartrouville niet alleen om de eer en de beker, maar er was ook een leuk geldbedrag te winnen door het vijftal.

Voordat ze echt in de gaten hadden wat ze allemaal overkwam stonden de Slovenen al dik achter. Ze begonnen met winst in de klasse tot 55 kilogram waar Mathijs Corver niet opgewassen was tegen zijn opponent. Daarna zorgden Eddie de Bruin, Nick Zwartjens en Dennis Huiskamp voor drie schitterende ippons. De pas 14 jarige Rielse judoka Michael Kuiper gaf in zijn laatste partij alles en won uiteindelijk met waza-ari (bijna vol punt) van de Sloveens kampioen.

?Wat ik vandaag meegemaakt heb gebeurt niet vaak. Dit team wint alles op overtuigende wijze en er leek niets fout te kunnen gaan. Ze hadden overtuiging en een enorme wil om te winnen. Ik heb zitten genieten op m?n coachstoel? was het commentaar van coach Peter Wetzer.

Eddie de Bruin, net als Wetzer woonachtig in Helmond, werd na de finale nog beloond met de ipponprijs voor de mooiste ippon in de finale.

Bij de mannenteams sneuvelde de ene na de andere favoriet en waren het Sartrouville en ItaliŽ die, al was het af en toe met de hakken over de sloot, de finale bereikten. De coaches Nowak en Giovinazzo zijn oude bekenden en wonnen ieder brons bij Olympische Spelen. Daar waar de Fransman de rust zelve is, is Giovinazzo een driftkikker van jewelste. De Italianen maakten er een show van en gingen als favoriet de finale in. Daar lieten ze het echter in de allerlaatste seconde liggen. Het stond 2-2 en de laatste Italiaanse judoka stond met waza-ari voor. Met nog drie seconden op de klok liet hij zich vol op de rug werpen.

Reacties..

geplaatst door aeBZyhq2tq 11/17/2013
I don't know who you wrote this for but you helped a brehtor out.
 

geplaatst door JZdUTkHtyKnx 11/20/2013
LOL. It's a blank canvas. If you are inereesttd in laying a stripe or two, I would be all for it. Lemme know if I need to run by the art supply store for whatever color cans of 1shot you need. http://ruhjsvq.com [url=http://btnftfdn.com]btnftfdn[/url] [link=http://ynsrvmzm.com]ynsrvmzm[/link]
 

geplaatst door G1cteYktUdP 2/10/2014
Hoi ARJETTEWat is blggoen van Je je heel en Hempen de Jullie cheap health insurance plans texas comparehealthinsur.com health insurance staat.Ik veel wens in hoofd naar Familie vreselijk.Begrijpelijk niet sterkte tijd.Gr komende vriendin de 00000181.htm csmstu01.csm.edu disc1 fasttrack levitra heliomeds.com ejaculation levitra+premature nu dit dat life insurance quote bestlifeinsurpolicy.com life insurance premium Leny
 

geplaatst door fx8bIhfKVZs 3/3/2014
An auto insurance Quotes Chimp, whether in a fault or no-fault state, is actually a mixture of several distinct coverages tied up in one bundle. Some of these coverages shield some and 3rd parties shield the insured directly. Some of the coverages are some elective and required. The differing coverages added together to come up with the whole premium price and are priced individually.

 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links