archief o nieuwsbericht
 Junioren werken trainingen af in Korea

Jeju - Peter Wetzer is meegereist met de junioren die dit weekeinde zullen deelnemen aan het WK. Vanaf vandaag zal Peter Wetzer regelmatig berichten vanuit Korea. Peter zal regelmatig nieuws en foto's naar onder meer Hoebeke.nl sturen.

Zondagmiddag 17.00 uur vloog de (eerste) Nederlandse delegatie voor de komende Wereldkampioenschappen voor junioren naar het Zuid-Koreaanse eiland Jeju. De vlucht werd uitgevoerd door Korean Airlines en ging rechtstreeks van Amsterdam naar Seoul, Icheon International Airport. De vlucht verliep gelukkig vlot en het vliegtuig was niet helemaal volgeboekt waardoor iedereen die het wilde minstens twee stoelen had om toch nog te proberen enigszins te slapen. Na tien uur vliegen kwamen we in Seoul aan en moesten we verkassen van het Icheon vliegveld naar het Gimpo vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Jeju.

Maandagmiddag 15.00 uur (plaatselijke tijd) arriveerden we in Jeju en werden we opgewacht door een cameraploeg en medewerkers van de organisatie. Op de PR wordt in Jeju in ieder geval niet bezuinigt. Aan iedere lantaarnpaal twee vlaggen die het W.K. aankondigen. Jeju-city blijkt veel groter dan we verwacht hadden. Onze bus brengt ons direct naar het KAL-hotel; het hoofdkwartier van de organisatie. Het accrediteren verloopt vlot, efficiënt en met alle medewerking van de vriendelijke medewerkers. Wel moeten we constateren dat de judoka´s in een ander hotel worden ondergebracht dan verwacht, De judoka´s verblijven nu in het Island Tourist Hotel (tel.:743-0300). Ook hebben we (weer eens) moeten constateren dat onze mobiele telefoons het hier niet doen.

Tijdens de accreditatie maken we voor het eerst kennis met de organisatie die zeer professioneel en goed voorbereid overkomt. Alle informatie is present, we krijgen uitgebreide programmaboekjes en alle judoka´s en medewerkers ontvangen als souvenir een WK-horloge. In het programmaboekje zien we dat er véél landen present zijn in Korea en dat de deelname ontzettend sterk is.

Als Nederlanders hebben we in Korea een streepje voor! Als de Koreanen horen dat we Nederlanders zijn dan is de eerste vraag of we Guus Hiddink kennen. Hiddink is razend populair in Korea en de bevolking zelf zegt dat hij populairder is dan de president. Waar je ook komt; overal wordt je herinnert aan het verstreden W.K. voetbal en aan Hiddink. Veel reclame met hem en veel shirts met zijn foto.

Aangezien vrijwel iedereen een nacht heeft overgeslagen en omdat het in Jeju erg warm en vochtig is gaan de meesten de eerste dag vroeg in de veren nadat de ploeg nog gedineerd heeft in een Koreaans restaurant. Morgenvroeg gaan ze trainen en ´s middags staat een uitstapje op het programma.

Vandaag, dinsdag 10 september, hebben de judoka´s ´s morgens getraind o.l.v. Véronique Akkermans en Maarten Arens; de bondscoaches van de Judo Bond Nederland. Ook de al aanwezige trainers Theo Meijer en Jur Raatjes hebben meegetraind. In de trainingshal, die naast het Halla Gymnasium ligt, was het om 10.00 uur al erg druk. Veel landen maakten gebruik van de mogelijkheid te trainen en het was er drukkend warm.

De eerste training verliep voor iedereen goed. Met veel uchi komi´s, ne waza en wat randori´s werd er een uur lang hard gewerkt. Trainingen in aanloop op zo´n W.K. geven ook snel de indruk dat het ook gaat om elkaar te imponeren. De Japanners nemen hun deel van de mat in gebruik en schreeuwen heel wat af. De Fransen en Engelsen hebben hun eigen spel- en trainingsvarianten en de Taiwanezen trainen hard, maar je hoort ze niet. De meeste landen waren aan het trainen en het valt op dat veel landen al langer in Korea zijn. De meesten zijn afgelopen week al gearriveerd.

Vandaag en morgen zijn er ook nog de gebruikelijke verplichte ´nummers´ die afgewerkt moeten worden; judopakken inleveren zodat de rugnummers er op kunnen, Nationaliteitencontrole officiële aanmelding en natuurlijk de loting. Naar dat laatste is iedereen natuurlijk ontzettend nieuwsgierig.

De loting is morgenavond (21.00 uur) in het KAL-hotel.

Foto's zijn na te bestellen via Budo Sport Support

Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links