archief o nieuwsbericht
 Alexander Moonen derde op de WK

Jeju (Korea),- Alexander Moonen is op de eerste dag van het Wereldkampioenschap judo in het Koreaanse Jeju derde geworden bij de zwaargewichten (+100 Kg). Moonen, onlangs overgestapt van J.V. Terwinselen (Heerlen) naar De Kort Sport (Hoogvliet) maakte bijzonder veel indruk in het Halla Gymnasium van jeju City.

In zijn eerste partij tegen de Canadees Hoji scoorde hij al na luttele seconden een schitterende ippon (vol punt) met een tilworp. Danilov (Ukraine) was net een maatje te groot voor de regerend Nederlands Kampioen. De geblokte oostblokker liet Moonen niet in zijn spel komen. Wat Moonen ook probeerde hij kon de Ukrainer niet uit balans krijgen. Sterker nog; hij werd bestraft wegens inactiviteit. Omdat de Ukrainer vervolgens poulewinnaar werd kreeg Moonen een herkansing voor het op dat moment nog hoogst haalbare; brons.

Moonen's bedoelingen werden direct duidelijk. Voor de volle 100% ging hij voor de derde plaats. De Braziliaan Sabagh werd amper na vijf seconden gevloerd met een schouderworp. De Fransman Ouaquef bood meer weerstand. Moonen ging tot het uiterste en won uiteindelijk omdat de Fransman bestraffingn wegens inactiviteit kreeg. In de beslissende partij tegen de Taiwanees Wang begon de pupil van Willem de Korte sterk en kwam direct op voorsprong met een waza-ari (bijna vol punt). De Koreaan gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bood fel verzet. Tot een score kwam het echter niet. Toen de wedstrijd bijna voorbij was liet Moonen iedereen overduidelijk zien waarom hij naar in deze 'kleine finale' stond. Met een schitterende uchi-mata (heupworp) werd de Chinees tegen het canvas geworpen.

De tweede Nederlandse deelnemer tijdens deze eerste WK dag was eveneens een judoka van De Korte. Natascha van Gurp vertegenwoordigde Nederland in de klasse tot 52 kilogram. Voor Van Gurp werd het W.K. uiteindelijk een grote deceptie. In haar eerste partij tegen de Israelische Feinblatt liep ze vol op een schouderworpaanval en kreeg ze direct een ippon tegen. "Wat een drama; ze is er helemaal kapot van" zei Willem de Korte uren na de wedstrijd. "Ze was bezig met haar pakking en liep vol op die schouderworp". Van Gurp had in aanloop op het W.K. laten zien in een uitstekende vorm te zijn en won zelfs Europa's sterkste juniorentoernooi; de open Franse Kampioenschappen. Wedstrijdjudo kan hard zijn; niet altijd wint de beste.

In de pauze van het W.K. was er een schitterende openingsceremonie met diverse culturele en folkloristische demonstraties.

Reacties..

geplaatst door ZYb4o6PJV8 3/10/2014
zegt:Hoi Rob en Betty,Mooie nieuwe site. Duidelijk en oliezrchtevijk. Ik zal deze site nog heel veel keren bezoeken. Dat staat vast. Succes met het aankomende nestje Bouviers.Met vriendelijke groet,Andrine en Anton.
 

geplaatst door 10c2inZ2mfLj 3/11/2014
Hi there! I know this is kinda off topic however I'd fiuregd I'd ask.Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?My blog discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.If you happen to be interested feel free to shootme an email. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way! http://rygnefl.com [url=http://yaxzrqxs.com]yaxzrqxs[/url] [link=http://rdviwaipqo.com]rdviwaipqo[/link]
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links