archief o nieuwsbericht
 Geen medailles op derde dag WK

Jeju- Hoewel de Nederlandse judoka´s vandaag bijzonder voortvarend van start gingen zijn er geen nieuwe medailles bijgekomen. Wel hebben Lennard Gerrits (-73) en Brenda Jeurissen (-78) goed gepresteerd en zijn ze respectievelijk zevende en vijfde geworden.

Brenda Jeurissen van de Groningse Mattekloppers begon sterk door de Française Mousset te verslaan met een armklem. In haar partij tegen de Koreaanse Cho was duidelijk te zien dat coach Jur Raatjes zijn huiswerk goed gemaakt had en Brenda goed geïnstrueerd de mat opstuurde. Tijdens de reguliere wedstrijdtijd werd er niet gescoord en in de golden score moest de winnaar bepaald worden. Ook nu ging de strijd gelijk op. Jeurissen bouwde echter een overwicht op door tactisch goed te judoën, het initiatief te houden en met een dominante pakking haar Koreaanse tegenstander tot wanhoop te drijven. Uiteindelijk bestraften de arbiters de Koreaanse wegens inactiviteit en plaatse Brenda Jeurissen zich voor de halve eindstrijd. Hierin moest ze aantreden tegen de Duitse Teichmann. De Duitse wist wel hoed ze de Groningse uit balans moest krijgen en won uiteindelijk met een muurvaste houdgreep. Helaas verliep de wedstrijd om het brons voor Jeurissen niet zoals gehoopt. De Engelse won met een yuko en eiste de derde plaats op.

Lennard Gerrits begon erg flitsend aan zijn W.K.. De judoka van Rene Pouwels (Bushi) had in zijn eerste twee partijen weinig tijd nodig om schitterende ippons te scoren. De Mexicaan Barquet en de Algerijn Ait Youcef hadden geen schijn van kans tegen de Nijmegense technicus die beide tegenstander vol tegen het canvas wierp. De Fransman Schmitt was in de kwartfinale een maatje te groot voor Gerrits en won met een yuko. Via de herkansingen kwam Lennard Gerrits sterk terug en won hij met een schitterende uchi-mata van de Let Suhorukovs. In de strijd om de derde plaats moest hij aantreden tegen de Argentijn Lucenti. De Zuid-Amerikaan liet tijdens het W.K. mooi judo zien n het ontbrak hem niet aan zelfvertrouwen. Tegen Gerrits ging het aanvankelijk dan ook goed en scoorde Lucenti er vrolijk op los. Naar gelang de wedstrijd vorderde kwam Gerrits echter steeds meer in de wedstrijd en nam hij het initiatief over. Toen beiden onderhand het hele scorebord vol hadden leek het nog een kwestie van tijd of Lennard Gerrits zou met zijn specialiteit; de uchi-mata zijn tegenstander vloeren. Iedereen voelde dat aan, behalve de scheidsrechter. Met nog vier seconden te gaan onderbrak hij de partij en bestrafte hij de Argentijn. Gerrits had hier helaas niets aan en ik denk dat de Nijmegenaar liever geen onderbreking had gehad om zo zijn in voorbereiding zijnde uchi-mata in te kunnen zetten. De laatste vier seconden kwam de Argentijn niet meer in gevaar.

John Kars (-81) van De Korte Sport stond in zijn eerste partij tegen de Ukrainer Gontyuk niet lang op de mat en kreeg direct een ippon tegen. In de herkansingen tegen Nemeth (Hongarije) ging het nog wel beter, maar ook deze keer moest Kars zijn meerdere erkennen in zijn opponent.

Pien Selbeck (-70) van Mahorokan zal zich het W.K. zeker anders voorgesteld hebben. Ze draaide een sterk voorseizoen en won zelfs het sterke A-toernooi in Polen en bleef daarmee haar concurrente Anne de Rooy voor in de kwalificatiestrijd voor dit W.K.. In Jeju begon ze goed door te winnen van de Spaanse Gisbert. Tegen de Ukrainse Pryshchepa liep het allemaal minder vlot en belande ze in een muurvaste houdgreep. In de herkansingen moest ze het hoofd buigen voor de Tunesische Zribi; de latere nummer drie. Na vier minuten judo was de stand nog gelijk en beiden hadden ze elkaar met scherpe aanvallen het leven vier minuten zuur gemaakt. Er kwam een golden score en opnieuw ontliepen ze elkaar vrijwel niets. Er hing een straf in de lucht; de vraag was echter wie hem zou krijgen. Het werd Zribi, maar de hulparbiters woven de straf weg. Even dacht Selbeck dus gewonnen te hebben, maar luttele seconden later werd ze alsnog gevloerd door de sterke Tunesische.

Ook de derde dag bleek weer dat de Koreaanse organisatie alles goed in orde had. Als je dan iets negatiefs moet melden over dit W.K., dan is het opvallend kleine aantal Koreaanse bezoekers. Voor de rest is alles perfect geregeld. Met name de media-aandacht is opvallend. Cameraploegen van drie Tv-zenders zijn aanwezig. Overdag worden alle belangrijke wedstrijden live uitgezonden op TV, ´s avonds is er een herhaling (ruim 2 uur!) en ook nu (´s nachts 2 uur) worden alle wedstrijden nogmaals uitgezonden op een van de grootste Koreaanse Tv-zenders (KBS).

Maar ook de officials en journalisten hebben niet te klagen. Ze worden op hun wenken bediend door de vele hulpvaardige vrijwilligers. Voor de journalisten (en inmiddels hebben ook de sporters dit ontdekt) is er gratis Internet, fax en telefoon. Iedereen wordt getrakteerd op hapjes en drankjes en als toppunt van ´verwennerij´ staan er zelf gratis spuitbussen met ´clean air`????.

Foto's zijn na te bestellen via Budo Sport Support

Reacties..

geplaatst door anDVBnk2T 3/10/2014
Langs deze weg wil ik u nog even laten weten dat mijn zus en ik enorm hebben getoenn van de prachtige Zomeravondvaart door de vesting en Karnemelksloot met het aangrenzende Naardermeer-gebied, die wij gisterenavond hebben meegemaakt. Het was een heel geslaagde en gezellige avond met een prima tekst en uitleg van het gebied, en bezienswaardigheden daarin, van de schipper.Met vriendelijke groet, J. de Vries
 

geplaatst door 1aob1RaF 3/11/2014
I've been exploring for a litlte for any high-quality articles or weblog posts in this sort of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Studying this information So i'm glad to show that I've a very just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I so much certainly will make sure to do not omit this web site and give it a look on a continuing basis. http://ypuitxfq.com [url=http://clvtpct.com]clvtpct[/url] [link=http://yevvyafhvip.com]yevvyafhvip[/link]
 
Reageer

 

Multimedia Gallery
Uitslagen
Bekijk de uitslagen van alle (inter) nationale toernooien.
Links
JudoInside.com
judo bond nederland
ippon.org
   meer links